• Alumni  
  • Sitemap
  • Korporativna Odgovornost
 
HRVATSKA
 
 

Predstavljeno istraživanje o perspektivama razvoja i izazovima novog desetljeća u Središnjoj i istočnoj Europi

Panel diskusija nakon prezentacije studije
U Zagrebu je 2. ožujka 2011. Roland Berger Stategy Consultants u suradnji sa Zagrebačkom školom ekonomije i managementa, Hrvatsko-austrijskom trgovinskom komorom i Hrvatskom udrugom poslodavaca predstavio svoju novu studiju "Središnja i istočna Europa u 2020. - Perspektive razvoja i izazovi novog desetljeća". Izlaganju koje je održao izvršni partner tvrtke zagrebačkog ureda Roland Berger dr. Vladimir Preveden prisustvovalo je dvjestotinjak istaknutih predstavnika poslovne i akademske zajednice. Tom prilikom održan je i okrugli stol na kojem su sudjelovali glavni direktor HUPa Davor Majetić, predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković, dekan ZŠEMa dr. Đuro Njavro i profesor na istoimenoj školi dr. Dino Dogan.
Dr. Vladimir Preveden predstavlja studiju
Konzultanti iz Roland Bergera za ovo su istraživanje anketirali 320 managera iz osam zemalja regije. Pitalo ih se o trendovima, ali i očekivanjima u idućem desetljeću. Rezultati su pokazali da će u budućnosti razlike među zemljama u regiji biti sve izraženije, pri čemu, smatraju manageri, Hrvatska ima priliku postati središte podregije jugoistočne Europe.

No procjenjuje se da je to moguće samo ako se u zemlji na vrijeme provedu strukturne reforme te se prepozna važnost internacionalizacije poslovanja i novih potencijalnih tržišta kao što su rusko i tursko.

Kao regionalne generatore rasta anketirani manageri "prokazali" su sektor energetike, ITCa, farmaceutske industrije te zdravstva.
03.03.2011.
Top

More news